Ny bog udkommet på Gyldendal 3.oktober: 

"Den nydelsesfulde hjerne. Nydelsens og begærets mange ansigter"

På en levende og tankevækkende måde beskriver professor Morten L. Kringelbach, hvordan forskningen i nydelse og begær kan være en nøgle til at forstå, hvordan vores hjerne er indrettet og hvordan vores livskvalitet kan forbedres.

Morten L. Kringelbach interesserer sig særligt for, hvordan sanselig og social nydelse i høj grad er med til at definere vores liv, og hvordan manglen på nydelse har stor betydning for lidelser som depression, kronisk smerte og spiseforstyrrelser.

Den nydelsesfulde hjerne tager udgangspunkt i Morten L. Kringelbachs forskning og beskriver de seneste landvindinger inden for hjernevidenskaben. Nye hjerneskanningsmetoder har således gjort det muligt at måle aktiviteten i den levende menneskehjerne.

Den nydelsesfulde hjerne er ikke en selvhjælpsbog, men en bog, der med sine dybe videnskabelige indsigter kombineret med afstikkere til kunstens og litteraturens verden kan vække til eftertanke, genkendelse og i sidste ende til større livsnydelse.

Gyldendal 2008, indbunden med farve ill.,  224 sider, vejl pris 249.
ISBN: 9788702070101
Køb hos Gyldendal

Læs artiklerne "Professor i nydelse" i Berlingske Tidende af Lene Theils og "Din hjerne er en nydelsessyg beslutningstager" fra Ingeniøren.
 

 

 

Den nydelsesfulde hjerne af Morten L. Kringelbach


 

Morten L Kringelbach
Foto (c) Isak Hoffmeyer


Om Morten L. Kringelbach

Professor Kringelbach er international anerkendt hjerneforsker, der benytter de nyeste hjerneskanningsteknikker til at forske i nydelse, læring og bevidsthed i menneskehjernen på University of Oxford, hvorfra han også tog sin doktorgrad. Han har publiceret et væld af videnskabelige artikler i internationale tidsskrifter herunder oversigtsartikler i det førende tidsskrift Nature Neuroscience Reviews. Han leder Hedonia: TrygFonden Research Group ved Oxford og Aarhus universiteter. Han er tillige Senior Research Fellow ved The Queen's College, hvor han som College Lecturer underviser de medicinstuderende.

Kringelbach fik tildelt Forskningskommunikationsprisen 2006 af HKH Kronprinsesse Mary blandt andet for sin kritikerroste bestseller Hjernerum - den følelsesfulde hjerne. Han blev også tildelt forskningsprisen ved MRC Showcase 2006 Breakthroughs in Neuroscience and Mental Health for sin banebrydende hjerneforskning.

Med sin interesse for krydsfeltet mellem kunst og videnskab har Kringelbach skrevet en lang række artikler for blandt andet Information, Politiken og Weekendavisen samt udstillet skulpturer i samarbejde med kunstneren Annie Cattrell.